Ben je net als 1 miljoen mensen in Nederland ook ZZP’er? Dat betekent wel dat je je eigen administratie moet bijhouden. Iedereen die ZZP’er is, is eigenlijk een bedrijf, zonder personeel, dat wel te verstaan. Het kan echter een hoop tijd kosten als je de boekhouding goed wel bijhouden. En het is wel dat belangrijk dat alles klopt. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om deze boekhouding uit te besteden.

Boekhouding kost een hoop tijd

Als je een goede boekhouding als ZZP’er wilt bijhouden kan het wel eens voorkomen dat je daar een hoop tijd aan kwijt ben. Je moet iedere bestelling bijhouden en goed opslaan. Elke ingaande en uitgaande transactie moet terug te vinden zijn in je administratie. Als je personeel in dienst hebt, en dus eigenlijk geen ZZP’er meer bent. Wordt het nog een stuk lastiger want dan komt de salarisadministratie om de hoek kijken.

De verplichte administratie voor de ZZP’ers

Er zijn een aantal verplichte werkzaamheden die je bij moet houden als je ZZP’er bent. Het is op zich niet ingewikkeld maar je moet er natuurlijk nog wel even doen. Houd er ook rekening mee dat er een aantal verplichte dingen zijn die je moet vermelden op de factuur. Dit kan op de website van de belastingdienst vinden. Het is bijvoorbeeld dat is verplicht om een adres en je btw-nummer op de factuur te vermelden. Het daarnaast verplicht om je administratie zeven jaar lang te bewaren, zowel op papier als elektronisch.

 

Zie het allemaal niet zitten om de hele administratie zelf bij te gaan houden? Soms kan het verstandig zijn om je als ZZP’er alleen op de kernactiviteiten te richten, en de boekhouding aan iemand anders over te laten. Als je een ervaren boekhouder in Amsterdam zoekt? Dan is die snel gevonden. Klik op de link in dit artikel en je komt in contact met de specialistische ZZP boekhouder.