Bezoekers op een website zijn essentieel. Het zijn immers potentiële klanten. Als je geen bezoekers op je website krijgt, loop je dus ook potentiële klanten mis. Zonde van je website! Maar hoe zorg je ervoor dat er nu bezoekers op je website komen? In deze blog vertellen wij je er graag meer over. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Maak je website vindbaar
Hoe is het met de vindbaarheid van je website gesteld? Kunnen mensen jouw website vinden als ze zoeken op jouw diensten of producten in Google? Als je een fietsenwinkel in Utrecht hebt, wil je natuurlijk gevonden worden om de zoekterm ‘fietsenwinkel Utrecht’. Ga na welke zoekwoorden voor jou relevant zijn en maak je website vindbaar op deze zoekwoorden. Dit doe je door in de teksten te vertellen over wie je bent en wat je doet. Je kunt hier SEO (je website optimaliseren voor zoekmachines inzetten) of SEA (adverteren in zoekmachines). Hierdoor krijg je snel meer verkeer naar je website.

Maak gebruik van social media
Om te laten zien dat je bestaat en om meer verkeer naar je website te genereren, kun je ervoor kiezen om social media in te zetten. Kies voor relevantie kanalen waarop jouw doelgroep te vinden is. Heb je bijvoorbeeld een webshop in voeding? Dan doe je er goed aan om een kanaal als Facebook of Instagram in te zetten. Zit je meer in de zakelijke markt? Dan is het wellicht verstandiger om LinkedIn in te zetten.

Plaats altijd en overal je URL
Je wilt dat mensen bekend raken met je bedrijf. Je wilt ook dat mensen op je website komen. Zorg ervoor dat in elke vorm van adverteren je URL meeneemt. Des te sneller gaan mensen je website URL herkennen wat de kans natuurlijk groter maakt dat je bezoekers op je website krijgt.

Wil je meer bezoekers op je website genereren? Dan is het raadzaam om zowel offline en online hierop in te spelen. Een communicatiebureau kan je vertellen wat de mogelijkheden precies zijn. Zowel online of offline zijn er diverse mogelijkheden om ervoor te zorgen dat er meer bezoekers op je website komen.