Het is weer zover, de jaarlijkse heidag staat voor de deur! Wat begint als een uitgelezen kans op inspiratie en vernieuwing lijkt al snel teleurstellend af te lopen. Weer op weg naar de zoveelste sfeerloze vergaderlocatie langs de A1. Felle TL verlichting, altijd dezelfde smakeloze broodjes, te kleine zaaltjes met een beamer en een systeemplafond. Veel mensen vragen zich af: kan dit ook inspirerender, kan het authentieker? Jazeker kan het tegenwoordig ook anders! Je kan steeds vaker voor een echt authentieke vergaderlocatie kiezen, door het hele land en voor elk budget. Denk hierbij aan vergaderlocaties op een verrassende plek in een historische binnenstad, inspirerende vergaderlocaties inclusief activiteit of prachtig gelegen middeleeuwse kasteeltjes.

Historische locaties

Steeds meer leegstaande monumenten in de historische binnensteden worden omgebouwd tot horecagelegenheid. En niet alleen dit, maar vaak door de zeeën van ruimte in bijvoorbeeld een oude authentieke Waag of Gerecht ontstaat er vanzelf de ruimte voor een sfeervolle vergaderlocatie met zicht op de oude grachten en grachtenpanden. Hetzelfde als in de steden geldt voor een flink aantal kastelen en landhuizen in de provincie. Om het hoofd financieel boven water te houden als monument kiezen ook hier veel eigenaars ervoor om zich om te vormen tot authentieke vergaderlocatie met grandioze uitzichten. Een uitgelezen kans voor een sfeervolle vergaderomgeving.

Inspirerende activiteiten

Andere vergaderlocaties lenen zich door hun historie of ligging weer enorm voor inspirerende activiteiten, bijvoorbeeld teambuilding op een echte topsportlocatie, een onvervalste flight simulator op één van de vliegvelden of fungeren als crew op een zeilboot op de Waddenzee.

Duurzaam vergaderen

Je kunt er ook voor kiezen om juist een zo duurzaam mogelijke vergaderlocatie te kiezen. Dit hoeft niet meteen ‘vergaderen bij de boer’ te betekenen. Een duurzame vergaderlocatie kan zich al onderscheiden door bijvoorbeeld erg makkelijk te bereiken te zijn met het openbaar vervoer, gebruik van zonnepanelen of te beschikken over een biologische keuken, bar en linnen. Denk bijvoorbeeld ook aan een vergaderlocatie in een strohotel volledig opgebouwd uit natuurlijke producten, een authentieke omgebouwde graansilo of zelfs een ecologisch tentenkamp op een heus onbewoond eiland in het Veluwemeer. Zomaar een greep uit het diverse aanbod aan originele, authentieke locaties. Dit is natuurlijk niet alles, zo heb je zelfs de keuze uit een oude energiefabriek, een boomhut of een antieke Franse streekbus. Of kijk eens over de grens, bijvoorbeeld in Antwerpen of het Ruhrgebied zijn de mogelijkheden ook legio, hier gaat het vooral om oude pakhuizen of industriële gebouwen.

Kortom, geen reden meer om in een troosteloos conferentiecentrum neer te strijken, maar ga op onderzoek uit!

Bron: Wolfslaar